تاریخچه شاهچراغ
در سال 745 هجری قمری ملکه تاشی خاتون (مادر حاکم فارس) دستور داد تا بارگاه را مرمت نمایند، در پیِ این تغییرات افزون بر ساخت مرقدی وسیع با گنبدی زیبا، مدرسه و مهمانخانه ای نیز احداث گشت. پس از گذشت سال ها که حکومت صفویه روی کار آمد، در سال 912 به فرمانِ شاه اسماعیل بار دیگر این آرامگاه مورد بهسازی قرار گرفت.
هنگامی که نادرشاه روی کار آمد، عهد کرد که اگر بر افغان ها پیروز شود اقدامات شایسته ای را در شاهچراغ انجام دهد؛ از همین رو بعد از کامیابی دستور داد تا کل بنا مورد مرمت قرار گیرد و یک قندیل از جنس طلا که 720 مثقال وزن داشت را از زیر گنبد آویزان کنند. این قندیل از طلای ناب ساخته شده بود و زنجیر آن از جنس نقره بود. در پی رخدادِ زله ای که در سال 1239 هجری قمری در شهر شیراز رخ داد، آرامگاه شاهچراغ به طور کلی تخریب گشت و برای بازسازی مجدد آن قندیل طلایی که نادرشاه اهدا کرده بود را فروختند تا هزینه های حاصل از ساخت مجدد را تامین کنند.
فتحعلی شاه قاجار در سال 1243 دستور داد تا کف زیارتگاه را 1 متر بالاتر از سطح زمین بسازند. این اقدام صورت گرفت و بنا را با سنگ، آجر و گچ بنا کردند و در آخر ضریحی نقره ای را در آن قرار دادند. سال ها بعد یک درب نقره ای در قسمت ورودی حرم نصب شد و یک ساعت زنگدار هم بر برج جنوبی نصب گشت. آینه کاری های بسیار زیبایی در سال 1306 در این مرقد صورت گرفته بود که چشم هر بیننده ای را به خود معطوف می کرد.


تورهای لحظه آخری سال ,ای ,شاهچراغ ,بنا ,گشت ,نقره ,در سال ,داد تا ,ای را ,دستور داد ,از جنسمنبع

هتل royal seginus انتالیا

ترسناک ترین جنگل های ایران

مرکز خرید پالادیوم استانبول

زیباترین جاده های ایران

شاهچراغ

آرامگاه سعدی

تور اصفهان

مشخصات

آخرین جستجو ها

باران چت انواع بیمه و بیمه تکمیل درمان panjarehvistabest مفید نوشته تخفیف دونی seokar خرید انواع نایلون شیرینگ دانلود رایگان مقاله12 ایران تغذیه ، با ما بهترین باشید. خرید اینترنتی, ovdn hdkjvkjd